GLAMOX fűtőpanel a mindenes

A Glamox fűtőpanel az norvég Adax gyár legnagyobb múltú terméke, 25 éve bizonyít Norvégia leghidegebb részein is. Ha vérbeli skandináv műszaki termékre vágyik, mely hosszú időn keresztül garantálja otthonában a biztonságos fűtést, mindezt a lehető leghatékonyabb módon, akkor Önnek a Glamox termékcsalád az ideális megoldás.

glamox fűtőpanel

A Glamox fűtőpanel esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, jövőbe mutató, egyúttal örök divatú dizájnt, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben.

A kecses skandináv áramvonalas házkialakítás megakadályozza, hogy a kiáramló hő a falra áramoljon, kizárólag a légtérbe juttatja a meleg levegőt. Ezért kifejezetten ajánljuk nagy belmagasságú lakásokba és rosszabb épületfizikai körülmények közé.

A Glamox fűtőpanel legfeltűnőbb tulajdonsága tehát a felső légkivezetés minősége és a relatív nagy hosszúság.

Azonos teljesítménynél ennél hosszabb (szélesebb) fűtőtestet nem találunk e területen, a 2000W teljesítményű TPA20 167 cm hosszú.

konvekciós fűtés, hőáramlás

A Glamox fűtőpanel így egy széles sávban indítja felfelé és forgatja meg a levegőt az adott helyiségben, viszonylag alacsony hőmérsékleten, hiszen az adott hőenergiát nagyobb felületen (sávban) adja le. Így pl. ideális fűtőtestje egy hosszú nappalinak, ahol esetleg két fűtőtest is szükséges a fűtéshez a hosszú falon elhelyezve! A fűtőbetét – ugyanúgy, mint a többi norvég fűtőpanelben – egy kerámiamagos, alumínium lamellákkal megnövelt felületű egység, amely így könnyedén melegíti fel a levegőt, létrehozva a konvekciós fűtést.

konvekciós fűtés a norvég fűtőpaneleknél

Nincs ventilátor és egyéb mozgó alkatrész. Egyszerűen a hideg és meleg levegő fajsúlykülönbsége miatt jön áramlásba a levegő. Teljesen hangtalanul, alig érezhető áramlással működik, de mégis hatékonyan.

Az előre irányuló meleg levegő kiáramlás sokat segít a gazdaságos működéshez olyan elhelyezésnél is, ahol a fűtőtest felett függöny vagy akár egy komolyabb polc van.

Glamox norvég panel

Ha egy fűtőpanelt a külső (környezettel érintkező)  falon helyezünk el és a levegő egyenesen felfelé áramlik (pl. Adax Neo vagy sima ADAX panelek), és ráadásul ez a fal nem túl jó hőszigetelésű, akkor a meleg levegő az emelkedés közben a hideg fal közelsége miatt a hőenergiája jó részét már le is adja a környezetnek. Mivel az elektromos konvekciós fűtés folyamán egy levegő henger alakul ki a helyiség belsejében,  a helyiség másik oldalán már jóval kisebb hőmérsékletű a levegő, mint pl. a Glamox panelnél.

Itt a levegő jóval a fal vagy az ablak előtt indul meg fölfelé, a hőenergiája jó részét megtartva. Azaz a Glamox fűtőpanel itt is hatékonyabban,  tud működni, mint a közvetlenül felfelé “dolgozó” panelek, így gazdaságos elektromos fűtés!

Sőt, nagyobb belmagasságú lakásokba (max. 3,5 m) is a Glamoxot ajánljuk a fentiek miatt, ha valaki ragaszkodik a konvekciós (és norvég) fűtéshez!

elektromos fűtés konvekciósan

Hova ajánljuk különösen, amellett, hogy gyakorlatilag mindenhol gazdaságosan működik?

  • Szigeteletlen és/vagy régi épületekbe
  • Nagy alapterületű szobákba
  • Jó állapotú vályogházakba
  • Nagy belmagasságú lakásokba (3-4 m)

A Glamox másik különlegessége a cserélhető termosztát. Az ET termosztát hagyományos kialakítású, tekerős verzió, de természetesen hangtalan működésű elektronikus. Sajnos 2020-ban kivezetésre került a termékválasztékból, azaz már nem rendelhető. Viszont a régi ET termosztátok cserélhetőek a DT verzióra bármikor.

gdt termosztát

A DT termosztát már digitális kijelzővel ellátott, heti programozásra képes vezérlő! Érzékeli az ablaknyitás illetve adaptív jellegéből adódóan megtanulja, hogy ne csak akkor kezdjen fűteni az ECO hőfokról a Komfortra, amikorra az időpont be van állítva. Akkorra csinál megfelelő hőmérsékletet (komfort hőfok), amikorra beprogramozzuk.

A termosztát 0,5 C fokos hiszterézissel dolgozik, azaz ilyen hőmérséklet változásra reagál. Pl. a termosztátot 22 fokra állítva a szobahőmérsékletet 21,5 és 22,5 C fok között tartja. (Ez nem ugyanaz a szám, mint a termosztát érzékenysége)

2018-as fejlesztések az ERP READY Glamox fűtőpanel GDT széria termosztátjában:

– Ablaknyitás érzékelő: Bekapcsolása esetén a termosztát érzékeli a nyitott ablakot

– Adaptív indítás: Az előre beállított hőmérsékletet a termosztát a kívánt időre állítja be

– Állandó komfort és csökkentett hőmérséklet érték: ha a beállított heti programtól szeretne eltérni ezt könnyen megteheti ezzel a funkcióval

– 24 órás védelem áramkimaradás esetén (A beállított programot max 24 órás áramkimaradás esetén sem felejti el)

Glamox TPVD fűtőpanel fürdőszobába, IP24 védettség

– A kijelző fényerejének automatikus csökkentése, hogy Önt éjszaka se zavarja a LED kijelző

Az ADAX és Glamox termosztátok S5.1 szoftveres szériájára vonatkoznak.

Fürdőszoba fűtésére is alkalmas – Glamox Tpvd

A Glamox TPVD fűtőpanel nyugodtan használható fürdőszobákban és egyéb vizes helyiségekben is. IP24-es besorolásának köszönhetően fröccsenő víz és pára ellen védett. A készülék kinézete teljesen ugyanolyan, mint a sima szobai verzióké, csak a készülék belsejében található víz elleni extra védelem, különös tekintettel a 2019 év végén megjelent DT termosztátos változatra. (A sok éven át forgalmazott tokozott ET termosztátos változat már nem kapható, nem elégítette ki az uniós ERP szabványokat.)

glamox fűtés

Előnyök, mely minden norvég fűtőpanelre vonatkoznak

• Bárhol, ahol áram van, 1 nap alatt kialakítható egy teljes lakás fűtése!

• Tiszta, biztonságos, egyszerűen kezelhető, maximálisan kiszámítható!

• Régi fűtési rendszerét a legkisebb ráfordítással cserélheti újra, ezáltal pénzt takaríthat meg!

• Meg tudja oldani lakása, hétvégi háza fűtését, egyedi körülmények között is!

• Központi fűtésrendszerek harmadának áráért kiváló megoldást kap.

Karbantartást nem igényel!

5 év cseregarancia és plusz 3 év garancia is vásárolható!

A GLAMOX norvég fűtőpanelek fogyasztásáról és felszerelésükről itt írunk bővebben:

FŰTŐPANELEK FOGYASZTÁSA, FELSZERELÉSE

norvég elektromos panelek

A következő táblákban találja a GLAMOX norvég fűtőpanelek aktuális árait. A terméknévre kattintva vásárolhat is webáruházunkban!

Glamox fűtőpanel ára, árlista, vásárlás

TípusTeljesítmény
(Watt)
Szükséges áram
Amper
Hossz (cm)Szobaméret*
m2
Bruttó ár
HUF
GLAMOX TPA 04 GDT400 W1,74 A50,3 cm1-4 m272.000 Ft
GLAMOX TPA 06 GDT600 W2,61 A65,1 cm3-6 m274.000 Ft
GLAMOX TPA 08 GDT800 W3,48 A81,3 cm5-8 m276.000 Ft
GLAMOX TPA 10 GDT1000 W4,35 A97,5 cm7-10 m278.000 Ft
GLAMOX TPA 12 GDT1200 W5,22 A106,5 cm9-12 m281.000 Ft
GLAMOX TPA 15 GDT1500 W6,09 A135,5 cm11-15 m283.000 Ft
GLAMOX TPA 20 GDT2000 W8,70 A166,9 cm14-20 m286.000 Ft
*normál belmagasság (2,70m-ig) és átlagosan jó hőszigetelés esetén

Fürdőszobai fűtőtestek: Glamox TPVD sorozat

Fürdőszobai típusTelj. (Watt)ÁramigényHosszúságMagasságFürdőméret*Bruttó ár
Glamox TPVD101000 W4,35 A98 cm35 cm7-9 m282 000 Ft
Glamox TPVD08800 W3,48 A81 cm35 cm5-7 m280 000 Ft
Glamox TPVD06600 W2,61 A65 cm35 cm3-5 m278 000 Ft
Glamox TPVD04400 W1,74 A50 cm35 cm1-3 m276 000 Ft
*normál belmagasság (2,70m-ig) és átlagosan jó hőszigetelés esetén